Blauwe vlag 2016 voor jachthaven Roggebotsluis

Blauwe Vlag 2016 voor jachthaven Roggebotsluis

Den Helder – 21 april. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 175 Blauwe Vlaggen toegekend, 113 jachthavens en 62 stranden. Jachthaven Roggebotsluis ontving dit keurmerk vandaag op Rijkswerf Willemsoord in Den Helder.

Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Jachthaven Roggebotsluis

Openingsceremonie.

Met het hijsen van de grootste Blauwe Vlag ter wereld, 12 x 15 meter, die door wethouder Edwin Krijns van Den Helder en Kees de Ruiter van IVN (Instituut voorNatuureducatie en Duurzaamheid) in een historische werfkraan werd gehesen, is het Blauwe Vlag seizoen 2016 feestelijk ingeluid.

Voor meer informatie over de blauwe vlag kunt u kijken op www.blauwevlag.nl