Voorbereiden op de winter

Nog maar 2 weken en dat zit het seizoen 2015 er al weer op. Wij zijn al druk met het plannen van de werkzaamheden voor de winterseizoen.
Waar moet u als boot of caravan eigenaar op letten?

Winterklaar maken van uw stacaravan.
Door uw caravan lopen meerdere waterleidingen, deze leidingen kunnen bevriezen en daardoor knappen. De schade die hierdoor kan ontstaan kan enorm zijn!
Het is daarom van het grootste belang dat u aan het eind van het seizoen de leidingen leeg laat lopen, en zelfs nog doorblaast zodat er een water blijft staan in bochten.
Daarnaast is het verstandig om antivries in uw gootstenen en het toilet te gieten. Een ander belangrijk onderdeel van het winter (zomer-)klaar maken is de onderhoud aan uw kachel, geiser of boiler.
Helaas vallen er wereldwijd jaarlijks veel slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging. U doet er goed aan dit jaarlijks door een expert te laten nakijken. Wij kunnen dit voor u verzorgen, u kunt zich hiervoor melden bij de receptie. In het voorjaar wordt uw caravan weer seizoensklaar gemaakt, en kunt u zonder zorgen uw kachel en geiser weer gebruiken. Ook wordt de gasslang van uw gasfles gecontroleerd. Door blootstelling aan zon kan de slang uitdrogen. Hierdoor ontstaan scheurtjes in de gasslang die voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Winterberging van uw boot
U heeft de mogelijkheid om uw boot ’s winters op de wal of in de loods te stallen. Dit is beter voor het behoud van uw boot, en u kunt dan eventueel onderhoud plegen aan het onderwaterschip.
Ook is het belangrijk om de motor en waterinstallatie van uw boot winterklaar te maken. Door bevriezing kunnen er waterleidingen knappen namelijk. Ook is het goed om jaarlijks even de diverse onderdelen van uw motor te inspecteren. Bijvoorbeeld oliefilters. Voor het uit het water kranen van uw boot en eventueel onderhoud kunt u een afspraak maken bij de receptie. Er wordt tot 1 december gekraand, uitsluitend op afspraak.